Zaloguj się  lub  Nowe konto
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Żeby żywą rybę na gorący tłuszcz? Barbarzyństwo! Speed cooking kuźwa!
kurdeblade  14-05-27, 20:24 Zgłoś
+ 252 -
Dodano: 2014-05-27, 20:24:32   przez: kurdeblade
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 252  Zgłoś nadużycie
432
 Udostępnij inaczej
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
  •  Pamiętaj słowa matki
  •  No tak mniej więcej to wygląda.
  •  Kiedy Twoja dziewczyna ma lęk wysokości
  •  To skandal!!! Jak drogi mogą komukolwiek służyć?
Ukryj komentarze(94)Dodaj komentarze
Aby dodac komentarz musisz sie zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
tyomex
    Ocena: 73 (glosow:89)
2014-05-27 21:14:38
Rozumiem jeszcze pocięcie tego węża, bo od razu ginie, mimo że wygląda jakby żył to tylko skurcze mięśni. Natomiast wrzucanie tej żywej ryby na tłuszcz i po chamsku podpiekanie tylko, to jest barbarzyństwo. Mogli chociaż ogłuszyć, od razu sobie wyobraziłem jakby człowiek cierpiał gdyby mu tak zrobić.

dddr
    Ocena: 1 (glosow:7)
2014-06-01 20:33:43
Wiocha, wiocha dla Was... Ja bym z całkowitą chęcią przerzucił się na takie jedzenie. Jest świeże, dobre, nie szkodzi i nie trzeba czekać godziny na przyrządzenie no i przede wszystkim jest tańsze. Ale żyjcie dalej w swoim własnym idealnym świecie, żryjcie podgnitą wieprzowinę niskiej jakości, przyprawiajcie solą drogową, smarujcie kiepski chleb masłem z tysiącem emulgatorów i pasztetową z momu, popijajcie sokami bez soku w środku. A swoim dzieciom na obiad przygotujcie pyszne schabowe z nafaszerowanych antybiotykami kurczaków z chowu klatkowego. Życzę smacznego!

Fabek15
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-05-31 22:09:14
Dla mnie oni sa poj..ani,chorzy i obrzydliwi

alicja10013
    Ocena: 4 (glosow:4)
2014-05-31 17:15:03
A jak by im tak jaja uciąć i do soku z cytryny ich wrzucić

Gryzli65
    Ocena: 3 (glosow:3)
2014-05-31 17:07:35
Jezu ta rybka polana tym gównem konia jeszcze żyła, do pieca z nimi! Tak samo z innymi zwierzętami np. psami, szopami odrazu ściągają skórę i do jakiegoś zbiornika...

rycerz-nadziei
    Ocena: -2 (glosow:2)
2014-05-31 12:17:52
Jak można coś zjeść co jeszcze nie umarło ?!

stugrap
    Ocena: 2 (glosow:2)
2014-05-30 22:26:53
Polacy nie są lepsi - jak waszym zdaniem gotuje się raki?

jadowity
    Ocena: -1 (glosow:7)
2014-05-30 16:59:22
Gdybyście chodź trochę poczytali to byście wiedzieli że ryby nie posiadają receptorów bólu i tego nie czują . Do szkoły chodzić i się uczyć a nie głupoty wypisywać , matoły skończone !!!!

Sylwia46d
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-05-30 15:38:11
no humanitarne w...uj chory kraj jak by mogli to by własne gówno z pod dupy zjedli

komandos1979
    Ocena: 2 (glosow:2)
2014-05-30 14:22:46
Polecam obejrzeć film o największej restauracji w Chinach,oni tam jedza wszystko bo taka mają kulture,w Polsce niestety też jest barbarzyństwo zanim cos trafi na stół to nie zawsze jest to po ludzku traktowane,wystarczy spojrzeć na karpie w hipermarketach przed świętami...

Parling
    Ocena: -2 (glosow:18)
2014-05-30 09:01:22
Ojej! Jakie wielkie oburzenie w internecie! Mordowanie nienarodzonych dzieci uważają za prawo kobiet, ale smażenie rybki "na żywca" jest okrucieństwem... ZAKŁAMANE ŚCIERWA!

kris_dc
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-30 03:34:57
prawdziwa chi?ska kuchnia jesz a tu ci co? z talerza ucieka

kris_dc
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-30 03:27:46
to jest prawdziwa chinska kuchnia jak jez i cos z taleza ci ucieka

Rafalek8411
    Ocena: -2 (glosow:2)
2014-05-30 03:24:10
Banda idiotow ludzi tez pewnie jedza

julekmeipster
    Ocena: 2 (glosow:6)
2014-05-30 03:17:53
A myślicie, że raki, homary i inne skorupiaki to jak się przyrządza? Na żywca do wrzątku, a potem się ludzie zajadają.

a1ednak
    Ocena: 4 (glosow:4)
2014-05-30 01:34:57
ja wole gołąbki w sosie pomidorowym

Jedendar4
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-05-30 01:33:31
Posrancy . Atomowa pierdolnac

tomazz00
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-05-29 23:05:12
Pier.dolone skośne zboki!

zajcew26
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-29 22:45:48
...

cin03
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-29 22:38:21
masakra jaja niech sobie tak zrobi to bedzie ok

KonikRafal
    Ocena: -2 (glosow:2)
2014-05-29 22:35:39
Ciekawe jak sie taka rybkę

neurotyczny_jan
    Ocena: 5 (glosow:5)
2014-05-29 22:29:55
sadyści

dulon4
    Ocena: 1 (glosow:3)
2014-05-29 21:58:31
Wsadzić ręke w gorący olej za takie coś

Maryjanna77
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-30 22:23:20
i jeszcze ponacinać tak jak on tą rybę

szulcik
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-05-29 21:41:34
Azjaty ich nie pojmiemy !

lisiora
    Ocena: 3 (glosow:3)
2014-05-29 21:17:44
Gesslerowa przynajmniej im nie zarzuci, że jedzenie jest mrożone.

mike5
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 20:37:59
komentarz usunięty przez moderatora

jos1977
    Ocena: 3 (glosow:7)
2014-05-29 20:18:17
CHINOLE to POsrańcy wszystko robią szybko i H_____wo KUPUJCIE POLSKIE PRDUKTY I WSPIERAJCIE POLSKI RYNEK WOOONNN K___waZ TA DAMDETĄ A Z tą rybą to przegięcie!!! CHIŃSKIE MOTTO SZYBKO TANIO I H U J O W O Pozdrawiam

Magdalena93pl
    Ocena: -3 (glosow:3)
2014-05-29 19:26:41
Ogladajac To , jadlam jabko. Stanelo mi w gardle :( bleeee

cornsnake
    Ocena: -5 (glosow:9)
2014-05-29 18:22:04
Skoro i wąż i ryba są wypatroszone a potem smażone (ryba) to jak niby mają być żywe bez organów wewnętrznych?

zbyszko74
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 18:09:08
Boże widzisz i nie grzmisz !!!!!!!

neo86
    Ocena: 1 (glosow:5)
2014-05-29 18:06:15
Za to jakie świeże to jedzonko! Jeszcze się rusza! Świeższego nie da się zrobić!

Jary80
    Ocena: -1 (glosow:3)
2014-05-29 17:34:37
Kuźwa ludzie, w Chinach trzeba ludzi ratować! Nie takie rzeczy z więźniami politycznymi robią.

megaflax
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 17:11:45
komentarz usunięty przez moderatora

wiosenka0
    Ocena: 4 (glosow:4)
2014-05-29 17:07:11
Geslerowej by się to nie spodobało - smażone na głębokim tłuszczu

Zeusek
    Ocena: 2 (glosow:6)
2014-05-29 16:47:11
Ohohohohoohoh ale bojownikow internetowych w komentarzach ciekawe kto z was zrobil cokolwiek zeby cos zmienic? Oczywiscie poza madrzeniem sie w internecie...

Schwab
    Ocena: 3 (glosow:3)
2014-05-29 16:26:12
Mina ryby tłumaczy wszystko. Smacznego.

copkopiasty
    Ocena: 7 (glosow:15)
2014-05-29 16:16:53
A wigilijnego karpika to jak niby traktujecie? Najpierw dusi się pokaleczony od siatek i we własnym gównie w 5m3 baseniku w jakimś markecie, i dostaje pałką w łeb by się nie trzepotał, potem półprzytomny dusi się w reklamówce gdy stoicie w kolejce do kasy... Truje się kilka godzin w wannie z chlorowana woda z wodociągu po to by na końcu znów dostać w łeb i wylądować na stole... Ten z filmiku był martwy zanim trafił do tłuszczu... Tylko go oskrobano z łuski żywcem, a Tuz po tym podcięto mu żyły tuż za skrzelami... to co widzicie to tylko skurcze... Mniej cierpiał niż nasze na wigilie...

metiu6
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 16:11:58
komentarz usunięty przez moderatora

Suzzi86
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-05-29 16:05:51
to jest barbarzyństwo, ale taka jest kultura Azjatów, że jak coś rusza sie na talerzu, jest oznaką świeżości. my tego nie rozumiemy, a dla nich to nic nadzwyczajnego... czasem ciężko jest nam, Europejczykom, pojąć obce kultury... tak samo jak obce kultury nie zawsze rozumieją nas, Europejczyków.

BlekitnaKrew
    Ocena: 2 (glosow:2)
2014-05-29 19:01:53
Oj,ciężko mi pojąć obce kultury.Najciężej islamistów ru*hających dzieci i kozy,obcinających łby ludziom itd.itp.....

mingus33
    Ocena: 6 (glosow:6)
2014-05-29 15:39:57
hipokryzja z was przemawia... wiecie jak zazwyczaj umiera złowiona ryba? leży w wiadrze lub siatce w drodze do domu, gdzie później ja ktoś w końcu wypatroszy. nie ma wody, więc dusi sie kilka godzin. a jeśli połknie blachę? trzeba ją wyrwać razem ze strzępami ciała i ląduje do wiadra z innymi. nikt nie stosuje znieczulenia ogólnego ani nie miewa wyrzutów. a konserwy wam smakują?

ToRnADo147
    Ocena: -4 (glosow:6)
2014-05-29 15:11:47
Od dziś nie jem ryb,bo jak bym jadł to bym widział w wyobraźni tą rybkę...

ToRnADo147
    Ocena: 0 (glosow:2)
2014-05-29 15:14:38
I jeszcze jedno.A u nas Unia będzie nakazywała puszczanie jakiś filmów czy muzyczki w zagrodach świnkom ??????

Szatanica777
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-29 22:24:48
Ja nie jadam rybek, mięsa, itp., a i tak nadal mam przed oczyma takie okrutne rzeczy...

rabin777
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-29 14:31:06
Chamstwo!!! Może chcą udowodnić że ten wąż i ryba jest świeża,bo jeszcze się rusza.

miodzjo
    Ocena: 4 (glosow:4)
2014-05-29 14:21:44
To jeszcze nic, kiedyś pokazywali w TV jak przyrządzają koty, wrzucają je żywcem do wrzątku, żeby skóra łatwo zeszła. Taki kot bez skóry nadal jest żywy.....

skejt187
    Ocena: 0 (glosow:2)
2014-05-29 14:00:40
to sie nazywa ekstremalnie świeże jedzenie...

SerKozi
    Ocena: -2 (glosow:2)
2014-05-29 13:51:39
ha! akurat żywy. co się dzieje na początku? odcinają mu łeb...ale żywy -,-

AdamZeku
    Ocena: 1 (glosow:3)
2014-05-29 14:18:41
ser ci szkodzi.. oglądaj do końca..

kermitzaba87
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-05-29 13:51:14
masakra :( to człowiek robi sam piekło na ziemi :( tylko zawsze komuś innemu :( jak jemu ktoś coś zrobi to do sądu poleci :/

imiele
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 18:10:57
Dobrze powiedziane.

evertos
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 13:46:05
dzis ogladalem jak waz stracil glowe i ugryzl wlasny ogon . wiec nie wiem czy to tylko skurcze . ale fakt z ta ryba to straszna patola

aragok
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 13:06:49
komentarz usunięty przez użytkownika

Marmur87
    Ocena: 1 (glosow:7)
2014-05-29 13:00:57
U nas też piskorze się rzucało (a w wielu wiejskich rejonach kraju wrzuca do dziś) żywcem na gorący olej i jakoś nikt wielce o to nie płakał. Skorupiaki też się gotuje żywcem. A Chin Gessler nie naprawi, co kraj to obyczaj.

aragok
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 12:59:34
komentarz usunięty przez użytkownika

aragok
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 12:57:32
komentarz usunięty przez użytkownika

CalliforniaGirl
    Ocena: 3 (glosow:7)
2014-05-29 12:39:48
Od zawsze wiedziałam, że Skośne a zwłaszcza te z Chin mają nieźle zryte berety.

barttekhajn17
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 12:03:40
komentarz usunięty przez moderatora

jacek.jacek
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-05-29 11:53:10
z ludźmi też tak potrafią . ginpisa im wysłać i tych naszych pseudo ekologów

szatanoslaw
    Ocena: 2 (glosow:12)
2014-05-29 11:46:41
Nie podoba Ci się to nie jedz, a nie hejtuj. W Chinach nie marnuje się jedzenia, a w Europie połowę jedzenia się wyrzuca - więc średnio zabijamy 2 razy więcej zwierząt niż potrzebujemy - a pewnie nawet więcej, więc kto jest barbarzyńcą? Jak chcecie hejtować to żryjcie kamienie.

AdamZeku
    Ocena: 3 (glosow:7)
2014-05-29 14:20:43
ee bananie, nie chodzi o marnowanie żarcia, tylko o sposób znęcania się nad nim (zwierzę)... ogarnij temat i nie bądź taki Bruce Lee.

Asmodei
    Ocena: 0 (glosow:2)
2014-05-29 16:27:35
Jestem ciekaw które zwierzę bardziej cierpi. Taka żywcem wrzucona rybka która czuje ból tylko przez kilka sekund. Potem układ nerwowy jest w takim szoku , że już nie wysyła dalszych sygnałów. Czy może choćby ulubieńcy Europejczyków- czyli kurczaki, którym często podcina się ścięgna w nogach i skrzydłach by nie mogły się poruszać w swoich klatkach, gdzie ciężko byłoby 2 sztuki upchać. Wszystko tylko po to byście się mogli rozkoszować delikatniejszym mięskiem. Jeszcze jak to podkreślił kolega wyżej wielki procent cierpi i umiera na próżno.

AdamZeku
    Ocena: 1 (glosow:5)
2014-05-29 21:19:22
mało wiesz o poparzeniach.. nie znam anatomii ryby, ale wydaje mi się czy centralny układ nerwowy znajduje się w głowie..?? reasumując.. miejsce usmażone masz rację już nie boli, natomiast nerwy bliżej centrali, które się nie usmażyły a zostały poparzone temp. zapewne bolą.. odetnij sobie nogę tuż nad kolanem, i opowiadaj że palce stopy już nie bolą..

Asmodei
    Ocena: 0 (glosow:2)
2014-05-30 09:05:28
Szok układu nerwowego polega na tym, że przestają być wysyłane wszelkie bodzce do centrali, nie ma znaczenia gdzie się znajduje i czy to miejsce zostało również uszkodzone. Zanim minie szok w układzie nerwowym ta ryba już dawno nie będzie żyć. Może i to drastycznie wygląda, ale prawda jest taka, że nasze "cywilizowane" sposoby chowu zwierząt to zadawanie nieporównywalnie większego cierpienia.

AdamZeku
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-06-01 09:57:16
heh.. o jakim szoku mówisz?.. nigdy nie widziałem poparzonego człowieka ( a widziałem w swojej karierze wielu) który by doznał cudownej łaski "szoku" i nie odczuwał bólu.. chyba, że jesteś ekspertem od ryb i one doznają łaski szoku..

trumbol
    Ocena: -2 (glosow:10)
2014-05-29 11:34:51
Chińskie dzikusy!!!Już nigdy nie kupię trampków na targu!!! Tfu pieprzone dzikusy!!!

basen_pl
    Ocena: 0 (glosow:6)
2014-05-29 17:35:05
To będziesz zap....ał jak Cejrowski na bosaka!

BloodyFace
    Ocena: 5 (glosow:13)
2014-05-29 11:33:11
Po*ierdolone żółtole, je*ani sadyści. Chwyciłbym takiego za kudły i uprażył morde na tej patelni.

Raffkoo
    Ocena: -1 (glosow:5)
2014-05-29 11:32:09
Zastanawiam się gdzie są ci ludzie co tak to hejtują np na oczyszczalniach ścieków - zdajecie sobie sprawę że tam celowo głodzi się do stanu agonalnego osad czynny (mikroorganizmy), potem daje się im lekką nadzieję że przeżyją dając im żarcie w warunkach niedotlenionych,a potem wszystkie idą do pieca? No nie mogę się doczekać aż będą drzeć ryja że Auschwitz każdego dnia.

miszczo00
    Ocena: 3 (glosow:5)
2014-05-29 11:30:37
a jak psy czy koty obdzieraja ze skory zywcem juz nie wspominajac o ich przewozeniu juz raz ogladalam z tego filmik wstawilabym linka ale nie chce na to drugi raz patrzec albo jak robili z malych zolwi bryloki dlatego nienawidze Chin

slesz
    Ocena: -4 (glosow:6)
2014-05-29 11:23:49
W Europie jeszcze pewnie przed wojną albo i kilka lat po w mieście można było na targu kupić żywe kury na tyle kamienicy je zabić i oczyścić na obiad i ludzie nie byli tacy czuli i wege. Tak jak ciągle w Azji, Afryce czy Ameryce Łacińskiej. Rozwinął się przemysł mięsny, chłodnictwo transport - nie ma potrzeby na targu stać z żywym inwentarzem, większość społeczeństwa nie ma do czynienia żywymi kurami, świniami itp. i po tysiącach lat istnienia naszej, mięsnej, cywilizacji dostrzegają cierpienie zwierząt. Fakt faktem - obrzydza mnie ta jeszcze żywa ryba...

wLOLs
    Ocena: -5 (glosow:11)
2014-05-29 11:11:25
u nich to normalne każdy ma inne zwyczaje i tradycje ja tu wiochy nie widze.

AdamZeku
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-05-29 14:24:40
komentarz usunięty przez użytkownika

fiocha.pl
    Ocena: 12 (glosow:16)
2014-05-29 10:37:47
Jako zapalony wędkarz, miłośnik natury jak widze taki film to mam ochotę zrobić z tym pseudo kucharzem to co on zrobił z rybą. Szczyt chamstwa! Pozdr. dla wędkarzy, szczególnie tych co wyznają zasadę "złó i wypuść"

zencio8
    Ocena: 4 (glosow:6)
2014-05-29 13:48:27
Czyli rozumiem nie masz nic przeciwko żebym Ci wbił metalowy hak w gardło lub policzek? Wiesz, to tak tylko dla sportu - no przecież Cie nie zjem. Żenująca jest wasza hipokryzja i rozpaczanie nad tym, że biedną rybkę na olej się od razu wrzuca. Homary je się tak samo - z wody na wrzątek, ostrygi na żywca się łyka i giną dopiero w kwasach żołądkowych człowieka. Krety na działce potraficie zaczadzić świecami dymnymi, szczury i myszy konają w męczarniach zakleszczone w pułapkach, można takich przykładów mnożyć setki, ale rybki to są biedne.

fiocha.pl
    Ocena: 0 (glosow:4)
2014-05-29 14:23:04
@zencio8 dla Twojej wiadomości umiejętny hol oraz bezzadziorowe haki powodują że ryba nie czuje bólu, to tak jak królika można podnieść za skóre na karku a Ciebie już nie! Lituj się nadal nad kretami i biednymi myszkami bo o wędkarstwie i rybach nie masz pojęcia!

zencio8
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-06-06 15:39:06
Tia, a kto powiedział, że nie czuje bólu? Zapewne jakiś wędkarz, bo sorry, jest różnica między podnoszeniem królika za skóre, a wbijaniem haka w policzek... a to że nie mają zadziora daje tyle, że łatwiej je wyciągnąć. Do tego "umiejętny hol"... ile musiałeś ćwiczyć i ryb okaleczyć, żeby się nauczyć umiejętnie holować? Nieraz już widziałem ryby pokaleczone, jak przy zaciągnięciu przynęty miały oczy powydłubywane. Jedynie pokazujesz ogrom tej hipokryzji. Myśliwy też się stara zwierzynie płuca przedziurawić, lub serce żeby nie Cierpiała, tyle że na 120m na 10-ciu prawidłowo trafia 5-ci

noigel
    Ocena: 1 (glosow:7)
2014-05-29 10:35:55
to są ku*rwy zaje*ane, dam bym temu chińczykowi ryja wsadził do tego wrzątku kur*wa! Przysięgam jakbym mógł to bym tam atomówke spuścił

tomek1345
    Ocena: 9 (glosow:15)
2014-05-29 10:39:45
komentarz usunięty przez użytkownika

falka21
    Ocena: 4 (glosow:8)
2014-05-29 10:14:46
To jest chore.

antyciapaty
    Ocena: 5 (glosow:11)
2014-05-29 10:06:01
komentarz usunięty przez użytkownika

Piter722
    Ocena: 0 (glosow:16)
2014-05-29 10:02:38
Taka tradycja. Ryby się tam je, a nie rozmyśla o ich uczuciach.

antyciapaty
    Ocena: -2 (glosow:6)
2014-05-28 12:35:00
komentarz usunięty przez użytkownika

cipycipy
    Ocena: 2 (glosow:16)
2014-05-27 23:04:18
Nie umiem wyobrazić sobie co czują te biedne stworzenia. Zrobiłabym to samo tym zwyrodnialcom. Popłakałam się z samego początku. Nienawidzę tych pier******** żółtków. Zwierzęta też odczuwają ból tak samo jak my !!!

husar12
    Ocena: 4 (glosow:8)
2014-05-27 22:35:10
Na początku pomyślałem sobie że jakiś kretyn to wrzucił (bez urazy_ z takim opisem. Ale po obejrzeniu filmiku Jak można na pół usmażoną żywą rybę serwować ?

admin1944
    Ocena: 2 (glosow:8)
2014-05-27 21:45:36
TYLKO KOMPLETNY I BEZMOZGI IDIOTA MOZE WRZUCAC ZYWE STWORZENIE DO GORACEGO TLUSZCZU !!. TO POWINNO BYC KARANE WIEZIENIEM W CYWILIZOWANYM KRAJU!!. WSADZ DURNA PALO SWOJA LAPE DO GORACEGO OLEJU - ZOBACZYMY RTEAKCJE.

CokoDoko
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-29 18:52:23
Nie spinaj tak bo se starego wysrasz...

xd_lolek
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-05-31 12:42:51
Może lepiej wrzucić żywego homara, czy raka do wrzącej wody, lub zjeść żywą ostrygę i niech ginie w kwasie żołądkowym? Zapytaj rodziców ile tak przyrządzonych stworzonek zjedli. Reasumując - co kraj to obyczaj, oni jedzą tak przyrządzone ryby, koty, czy psy, my homary, raki i inne skorupiaki. Nie pozdrawiam.

montesuma
    Ocena: 4 (glosow:6)
2014-05-27 21:41:41
Co kraj to obyczaj. W innych kulturach są różne sposoby przyrządzania potraw, to co przeciętny europejczyk potępia, gdzie indziej jest standardem i niema w tym nic dziwnego. Przypomina mi się film z lat 80-tych Oto Ameryka gdzie w pewnej knajpce serwowane były małpki, a raczej sposób ich spożywania.

lipton25
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-05-27 21:33:03
ja pie....le :(

tyomex
    Ocena: 73 (glosow:89)
2014-05-27 21:14:38
Rozumiem jeszcze pocięcie tego węża, bo od razu ginie, mimo że wygląda jakby żył to tylko skurcze mięśni. Natomiast wrzucanie tej żywej ryby na tłuszcz i po chamsku podpiekanie tylko, to jest barbarzyństwo. Mogli chociaż ogłuszyć, od razu sobie wyobraziłem jakby człowiek cierpiał gdyby mu tak zrobić.

outsiderjack
    Ocena: 2 (glosow:10)
2014-05-27 20:53:15
No i.... Homary i raki też najlepiej wrzucać żywcem do wrzątku. Sorry taką mamy kuchnię.

kurdeblade
    Ocena: 9 (glosow:11)
2014-05-27 21:12:10
Zabicie przez wrzątek jest najbardziej humanitarne. Rak traci świadomość po ok. 0.01 sekundy, kiedy temperatura jego mózgu przekroczy 40 stopni. Nie ma lepszego i bardziej humanitarnego sposobu. Uwierz mi , że nijak ma się to do akcji z filmiku. Karpia można w prosty sposób zabić przed przyrządzeniem, a oni go na żywca do oleju (bez głowy, żeby nie zdechł) i na talerz (dalej na żywca cierpiącą rybę)!

homunkulus
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-05-28 08:25:02
Prawda kurdeblade. Nie ma innej czyt. bardziej humanitarnej, opcji na zabicie homara, czy innego raka, jak wrzątek.Masakra jak tą rybę traktują!


Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
Strona www.wiocha.pl wykorzystuje pliki cookie przechowywane na twoim komputerze. Jeżeli nie zgadzasz się na to możesz wyłączyć obsługę plikówZAMKNIJ X
cookie w przeglądarce. Więcej informacji o plikach cookie znajdziesz na tej stronie


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

.: Reklama na stronie :.

alltime: 0.0600