Zaloguj się  lub  Nowe konto
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Powinien to zeżreć Dyrektor Lida w Polsce skoro to sprzedają.
ssij_mi_jaja  16-05-01, 19:50 Zgłoś
+ 141 -
Dodano: 2016-05-01, 19:50:58   przez: ssij_mi_jaja
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 141  Zgłoś nadużycie
10
 Udostępnij inaczej
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
  •  Pytanie na dziś.
  •  Z cyklu szalone pomysły polityków
  •  Chamstwo i debilizm na polskiej drodze
  •  Magia uczuć.
Ukryj komentarze(29)Dodaj komentarze
Aby dodac komentarz musisz sie zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Xanthos
    Ocena: 31 (glosow:33)
2016-05-01 20:20:21
Zrobienie szaszłyka to nie masterchef - róbcie sami. Kupić miesko, boczek, paprykę i cebule i u mnie koniecznie pieczareczka. Prosta marynata. Ponabijać i jest szaszłyk. Wyjdzie o 1/3 taniej niż gotowce a o ile lepsze.

janco1
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-13 08:43:28
Nie kupuj u niemca

dupa-mariana
    Ocena: 0 (glosow:0)
2016-05-06 15:05:11
Kura jako małe zwierzę ma cieniutkie naczynia krwionośne, których w ogóle nie zauważysz. Jeżeli już było coś dziwnego to mogą być ewentualnie ścięgna, które przecież trujące nie są i jak kupujesz kurczaka z rożna to też tam są, a jak się upieką to zjesz i nawet nie wiesz kiedy. Kolagen to też białko A odnośnie dyrektora Lidla i jego odpowiedzialności za jakość mięsa to czy on te szaszłyki robił? A tak w ogóle to nie mogę zrozumieć ludzi, którzy kupują gotowe coś na grilla. Czy ty nie masz w domu noża, deski do krojenia i kilku przypraw? Jeżeli cokolwiek mi się na tym zdjęciu nie podoba to bocz

Python013
    Ocena: -1 (glosow:3)
2016-05-03 09:59:23
Jakość tego mięsa ze ścięgnami to połowa niesmaku jaki odnoszę patrząc na to zdjęcie. Druga połowa to ta mata na dnie tacki, jest uznana za rakotwórczą i wielu producentów je wycofało ze stosowania.

rusofil-pedofil
    Ocena: 0 (glosow:0)
2016-05-03 09:37:39
Kupowałem w tamtym roku dosyć często te szaszłyki i było ok. Tutaj faktycznie coś nie wyszło. Trzeba po prostu złożyć reklamację. Jestem pewny że przyjmą i oddadzą pieniądze.

konji
    Ocena: 5 (glosow:5)
2016-05-02 21:17:01
to nie żyły tylko ścięgna i nerwy

Majster82
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-02 19:20:12
No chyba widziały gały co brały więc o co ten zamęt??

goher
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-02 18:42:12
Co roku wszędzie trąbią że nie kupuje sie takich gotowych rzeczy typu szaszłyki lub przyprawione gotowe mięso już na grilla

kawalrafala
    Ocena: 3 (glosow:5)
2016-05-02 15:13:29
To nie żyły tylko ścięgna.

NecrosDeus
    Ocena: 4 (glosow:4)
2016-05-02 12:41:00
Przypominam, że "droga" mięsa w hipermarkecie jest ściśle określona. Świeże jest na "półce", jak się nie sprzeda w określonym czasie to trafia "na tackę", jeżeli poleży trochę i nie znajdzie nabywcy, to się dobrze doprawia i obrabia termicznie, potem w gablocie są pojemniki z różnym "gulaszem". Z kurczakami jest tak samo, kurczak z rożna to jego "wcielenie" na samym końcu drogi handlowej! Dziwne, że ludzie to kupują!

Samsara
    Ocena: 4 (glosow:6)
2016-05-02 12:53:48
Co ty bredzisz człowieku? Mięso od początku ma swoje przeznaczenie, pierś drobiowa zawsze wyląduje w całości do sprzedaży, ale już mięso garmażeryjne idzie przemielone i zawsze jest tańsze, a wszystkie odpady włącznie z kośćmi lądują w np. w parówkach, ewentualnie są odsprzedawane producentom "dań na szybko". Cały ten proces jest rozplanowany w masarniach. Market sprzedaje, a nie pakuje mięsa, jest sprzedawcą gotowego produktu, a nie jego bezpośrednim wytwórcą. No chyba że znasz jakiś sekretny pokój w którym pracownicy marketu zamykają się i przepakowują mięso.... litości.

BigWay
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-03 00:54:09
NecrosDeus ma racje. Fakt, że nie robią tego w marketach, ale mięso, które się nie sprzeda trafia w postaci zwrotów spowrotem do masarni (czy jak to tam nazwać) tam takie mięso uzyskuję drugą młodość :) Jak się mięso w sklepie nie sprzeda jako świeże, to wróci jako mielone pakowane, albo coś tego typu co na zdjęciu. Moja mama była kierowniczką jednego sklepu bardzo popularnej sieci w polsce i nie tylko i te firmy wcale nie ukrywały, że tak robią. I to nie tylko mięso, np niesprzedane serniki wracały jako tak zwane bomby rumowe. Taka jest cena konsumpcjonizmu.

pawel1710
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-03 02:34:23
W Lidlach i innych mniejszych dyskontach to nie, ale duże hipermarkety mają swoje rozbieralnie mięsa. Trafiają tam całe półtusze i pracownicy potem to tam porcjują. I jest dokładnie tak jak napisał użytkownik NecrosDeus.

sedziadread
    Ocena: -1 (glosow:5)
2016-05-02 12:31:55
tak jes jak pi#rdolony cenciak idzie na zakupy . nie wiesz ch#ju że mienso kupóje sie świerze w miensnym ? wypi#rdalaj z tym ch$jowym apsurdem

zenek20
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-02 11:50:38
mięso to się kupuje w mięsnym, resztę do szaszłyka dostaniesz w warzywniaku. wiocha to kupować gotowce, a jeszcze mięso z supermarketu(przecież tego nie da się jeść)

anabarbara
    Ocena: 2 (glosow:2)
2016-05-02 10:28:28
Czemu od razu ma to zezrec dyrektor Lidla,to ci co sa odpowiedzialni za przygotowke sa winni i to oni powinni to zezrec.Robia to nasi ludzie zatrudnieni w tej sieci czyli tzw.masaze lub inaczej rzeznicy.Prawda jest taka ze za cichym przyzwoleniem "gory",w dziale miesnym wypycha sie do sprzedazy wszystko aby nie poniesc strat.Dodam ze tak dzieje sie wszedzie,w calej Unii i robia to bardziej znane od Lidla sieci handlowe,robiac nas w jajo a my sie dajemy i nie ma na to reguly i sposobu na wyeliminowanie oszustwa.Jedynie mozna zaprzestac zakupow i po klopocie,to co sam przygotujesz to w

szatano999
    Ocena: 0 (glosow:0)
2016-05-02 10:08:17
przecież szaszłyki robi się z odpadów..tak jak pieczone udka (po tygodniu leżakownia na półkach) czy kebab...tam to sam nie wiem co wkładają już

Daroeu
    Ocena: 2 (glosow:10)
2016-05-02 07:17:35
Wiocha to zakupy w lidlu.

unrealista
    Ocena: 0 (glosow:0)
2016-05-02 15:15:31
Fakt!

krkLol
    Ocena: 8 (glosow:8)
2016-05-02 00:00:33
Jak jesteś tak leniwy, że nie chce ci się samemu zrobić szaszłyków, to kupuj gotowe...i nie narzekaj, że jesz syf.

parias28
    Ocena: -1 (glosow:9)
2016-05-01 21:41:22
Wiocha to niemiecki portal dlatego tyle polityki anty PIS i minusują jak piszesz o ich szmacianym jedzeniu.

david.brian.35175
    Ocena: 1 (glosow:1)
2016-05-02 09:37:35
Ale zes wymyslil, LOL

krkLol
    Ocena: 0 (glosow:4)
2016-05-02 10:35:37
Strzeliłeś, jak łysy warkoczami.

Samsara
    Ocena: -2 (glosow:4)
2016-05-02 12:58:33
Tak jest, "siłom narotu" należy znacjonalizować Wiochę i każdy inny serwis. Dosyć już tej wolności, ileż można. Pora wrócić do starych dobrych metod, wszystko musi być państwowe!

nixon45
    Ocena: 3 (glosow:5)
2016-05-01 21:29:14
To nie są żyły, tylko ścięgna z uda indyczego.

Xanthos
    Ocena: 31 (glosow:33)
2016-05-01 20:20:21
Zrobienie szaszłyka to nie masterchef - róbcie sami. Kupić miesko, boczek, paprykę i cebule i u mnie koniecznie pieczareczka. Prosta marynata. Ponabijać i jest szaszłyk. Wyjdzie o 1/3 taniej niż gotowce a o ile lepsze.

ToSaJakiesJaja
    Ocena: 6 (glosow:16)
2016-05-01 20:15:22
Jako rozgarnięty chłopak powinieneś wiedzieć, że w hipermarkecie nie kupisz szaszłyka takiego jakiego byś chciał. Próbowałeś przyoszczedzić na koszt ss manów to się dław zyłami.

ToSaJakiesJaja
    Ocena: 1 (glosow:11)
2016-05-01 20:53:47
Ci co mnie zminusowali kupują szaszłyki w lidlu i im smakują:)

Guardian1486
    Ocena: 3 (glosow:3)
2016-05-02 08:47:48
Ja czasem je kupuje i ani razu nie miałem takiego syfu. I tak wcale nie są w gruncie rzeczy złe chociaż wiadomo, że "domowe" zawsze będą lepsze. No i ok dam ci tego minusa, żebyś wiedział, że ostatnio mi smakowały i je tak kupuje.

budrysio
    Ocena: 0 (glosow:2)
2016-05-01 20:04:28
w sellgros nie lepsze


Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
Strona www.wiocha.pl wykorzystuje pliki cookie przechowywane na twoim komputerze. Jeżeli nie zgadzasz się na to możesz wyłączyć obsługę plikówZAMKNIJ X
cookie w przeglądarce. Więcej informacji o plikach cookie znajdziesz na tej stronie


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

.: Reklama na stronie :.

alltime: 0.0300