Zaloguj się  lub  Nowe konto
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Bo nigdy nie wiadomo jaki smakowity kąsek ci się trafi i jaka świnia tam pracuje
lenkaya  14-07-01, 15:22 Zgłoś
+ 174 -
Dodano: 2014-07-01, 15:22:48   przez: lenkaya
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 174  Zgłoś nadużycie
8
 Udostępnij inaczej
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
  •  Dziewczyna o tym jak dotknęła Justina Biebera
  •  Poprzedni dziadek do orzechów służył 30 lat
  •  Równość społeczna w/g Morawieckiego
  •  Miriam Shaded (Fundacja Estera)-fb zablokował jej
Ukryj komentarze(26)Dodaj komentarze
Aby dodac komentarz musisz sie zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Jordan54
    Ocena: 5 (glosow:5)
2014-07-05 03:39:08
Ja raz za 10 zł nakupiłem skrzydełek, przyprawiłem, opanierowałem trach ciach, na patelnię i takie cuda wyszły że od tej pory nie jem w KFC. Za taką ilość ile wyszło to bym zapłacił w KFC 60 zł.

zmyslowy.edek
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-06 00:31:08
pani Henderson! kurczak z KFC to nie obiad. obiad to jest pomidorowa z makaronem, schabowy z puree ziamniaczanym i z kapustą.... ok, moge sie zgodzic na rosół

zmyslowy.edek
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-06 00:32:23
miało być "ziemniaczanym" sorki

bonifacq
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-05 08:30:28
We Wrocławiu ( mam nagranie) KFC wozi z lokalu do lokalu swoje nieświeże i rozmrożone kurczaki w workach na śmieci w bagażnikach taksówek , w ogóle cały AM Rest jest nastawiony na zysk i w dupie mają klientów ,

Jordan54
    Ocena: 5 (glosow:5)
2014-07-05 03:39:08
Ja raz za 10 zł nakupiłem skrzydełek, przyprawiłem, opanierowałem trach ciach, na patelnię i takie cuda wyszły że od tej pory nie jem w KFC. Za taką ilość ile wyszło to bym zapłacił w KFC 60 zł.

Mutu
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-05 00:41:34
Bzdury! Jako były pracownik restauracji KFC wiem jak to wygląda. Pracując na kuchni musisz robić wiele rzeczy na raz, a jeśli chodzi o higiene to jest ona szczególnie restrykcyjnie traktowana. Po spanierowaniu kurczaka musisz umyć ręce, aby wstawić go do oleju (w przypadku gdy nie umyjesz, mąka z dłoni może przedostać się do innych produktów). Po umyciu rąk wycierasz je w papierowe ręczniki. I teraz pomyślcie: mąka+woda+ręcznik papierowy. Czasem się zdarzy, że fragment papieru znajdzie się na niewidocznej dla oka części dłoni, a później na kurczaku. W takiej pracy (w ktorej robisz wszystko na

lenkaya
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-05 02:25:08
Tak @Mutu taki fragment( prawie pół rolki) łatwo przeoczyć :D Szacunek dla pracowników tej sieci i nie tylko tej bo nie jest to łatwa i dobrze płatna praca ale..zdarzają się świnie..niestety wszędzie.

StachTraktorzysta
    Ocena: 2 (glosow:2)
2014-07-04 23:08:00
Dobrze że tego nie kupił jakiś kosmonauta czy astronauta i nie zabrał tego w kosmos. tutaj na ziemi to można wymienić na innego. a tam to co zrobić? Trzeba to zjeść, bo co innego?

mclpl
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 22:21:48
Tylko że gość był z USA. Ma szansę na pozew i wysokie odszkodowanie, oraz gwarancję, że cała firma jak dostanie po kieszeni przetrzepie swoje wszystkie placówki i zwiększa kontrolę jakości. W Polsce co najwyżej koleś dostanie kubełek kurczaków gratiś i uścisk dłoni menedżera.

Jordan54
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-05 03:41:07
Nawet nie, co najwyżej wymiana jeden do jednego.

Fleuri
    Ocena: 2 (glosow:2)
2014-07-04 19:24:34
wszędzie się takie rzeczy zdarzają, bo pracują tam ludzie, którzy nie szanują życia i zdrowia innych. Mojej siostrze kiedyś się trafił cukierek o smaku rzygów... A jak patrzę i słucham tych ludzi co pracują w różnych fabrykach to nic mnie nie zdziwi... nawet kupa w czekoladzie

gregory98
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 20:49:31
Baranie to były pewnie fasoki Jelly Belly i one były pierwowzorem fasolek z Harrego Pottera i jest specjalna seria stylizowana na te z filmu...

Fleuri
    Ocena: -1 (glosow:1)
2014-07-04 22:49:05
nie mów do mnie jak do swojej rodziny, po pierwsze, po drugie to były cukierki z lokalnej fabryki a nie stylizowane na te z HP, po trzecie nigdy nie wiadomo co jest w cukierkach, może się okazać, że jest nadzienie mięsne, ruszające się :)

kermitzaba87
    Ocena: -2 (glosow:4)
2014-07-04 18:47:34
Nie je się ani w KFC ani innych sieciówkach bo jedzenie nie jest tak dobrej jakości. Dobre jedzenie przygotowywane jest 15-20 minut a nie 2-3 minuty. One są nastawione na kasę nic więcej.

Nick-T_00
    Ocena: 2 (glosow:4)
2014-07-04 19:17:43
W jakiej temperaturze smaży się w KFC? Ile minut? Tak się akłada, że kurczak łagodny smaży się 20 minut w zamkniętej zmażalnicy pod odpowiednim ciśnieniem - nie do podrobienia w domowych warunkach. Wiem, bo pracowałem. Dodatkowo standardy, które nakazują wywalenie kurczaka z lady jeśli leży jakiś czas (strips - 15 minut), odpowiednie panierowanie, przechowywanie kurczaka w chłodni itd. Jeśli ktoś twierdzi, że KFC to syf - to niech przejdzie się do pierwszej z brzegu restauracji i zapyta o przechowywanie kurczaka. Ja bym sobie życzył, żeby wszędzie było jak w KFC.

rudy_cizio
    Ocena: 0 (glosow:4)
2014-07-04 19:20:58
komentarz usunięty przez moderatora

Nick-T_00
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 20:04:44
Gadasz głupoty. W USA może i tak, w Polsce dostawcy kurczaka są ci lokalni. W mojej byłej robocie były dostawy z Drobimex-u.

rudy_cizio
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-07-04 20:06:22
komentarz usunięty przez moderatora

Nick-T_00
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-07-04 20:17:00
No to odważnie- gdzie widziałeś? Na YT? Czy w Drobimexie lub jakiejś innej firmie?

kermitzaba87
    Ocena: 1 (glosow:1)
2014-07-04 20:26:48
Nick-T_00 nie wiem co to jest "zmażalnica". Powiedz mi, Ten Twój drobimex przywoził Ci kurczaki w całości tak? Na miejscu je obrabialiście i panierowaliście tak? Wszystko dostaje się gotowe to smażenia na "wielosezonowym" oleju pochodzenia palmowego (najtańszy). Teraz sobie pomyśl, ile w domu smażymy frytki czy cokolwiek innego? 3-4minuty a Ty mówisz, że taplacie kurczaka 20MINUT w oleju. To musi być pyszne!

Nick-T_00
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 21:55:01
kermit - zawsze czepiasz się literówek? A tak poza tym to się zdecydujcie - rudy mówi że za krótko się smaży - ty, że za długo... Drobimex przywoził kurczaki w kawałkach - tak jak masz w sklepie. W knajpie je się marynuje, panieruje i smaży. Tak jest w Polsce. W UK przyjeżdżają gotowe w panierce i tylko wrzuca się na olej. U nas jest naprawdę znacznie lepiej i nie sugerujcie się filmikami z YT.

malgolina
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 22:54:30
Ja raz na jakiś czas korzystam z KFC i jak do tej pory, nie trafiłam na nic podejrzanego i niesmacznego. Czy to stripsy, twister czy pocket. I widać, że to mięsko z kurczaka, a nie zmielona papka. W innych nie jadam.

kurwamac02
    Ocena: -1 (glosow:3)
2014-07-04 18:40:03
Znów kfc. Ta sieć ma coś kiepski rok;-)

ukauka
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 18:37:26
Na caly swiat poszlo ze ktos opanierowal kawałek szmatki zeby wyludzic odszkodowanie za straty moralne i zalamanie psychiczne to wlasnie prawdziwe USA, takiego nie widac we filmach

flathamster
    Ocena: 0 (glosow:0)
2014-07-04 18:24:11
Dali by biały ręcznik, to by się kobieta nie zorientowała...

MagnusS
    Ocena: 0 (glosow:2)
2014-07-01 16:46:00
Może to nie była panierka?

rekin666
    Ocena: 1 (glosow:3)
2014-07-01 15:33:34
Fast food= Fast shit


Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
Strona www.wiocha.pl wykorzystuje pliki cookie przechowywane na twoim komputerze. Jeżeli nie zgadzasz się na to możesz wyłączyć obsługę plikówZAMKNIJ X
cookie w przeglądarce. Więcej informacji o plikach cookie znajdziesz na tej stronie


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

.: Reklama na stronie :.

alltime: 0.0400